ГРУЈО И МИЛЕ НАПРАВИЛЕ КРАЖБА ДУРИ И ПРИ НАБАВКАТА НА ДИНАМИТ ЗА КОСМОС, СО ШТО ЈА ОШТЕТИЛЕ ОПШТИНА ГАЗИ БАБА ЗА 3 МИЛИОНА ДЕНАРИ!!!

0
2805

На судењето, СЈО најде и незаконитост во експресната тендерска постапка за избор за фирма за уривање на градбата, која што со набавката на експлозив ја има оштетеното Општина Гази Баба за три милиони денари. Неопходноста од оваа јавна набавка, дополни обвинителот Стевчо Донев од СЈO, била затоа што Груевски не бил задоволен од бавното темпо на уривање на објектот со механичкиот метод, со кој што почнала општината.

На судењето присуствува и претставник на правниот сектор на Амбасадата на САД во Скопје.

Одбраната побара пауза да се консултира за воведните зборови на обвинителството.

Целата сторија на СДК.МК