Грујо знае со кого да си фати работа, и овие ЖУТИТЕ „отракани“: Кинеската компанија ги избриша сумите за автопатите, па го исклучи веб-сајтот?!

0
1230

as1-540x164

Откако повеќе македонски медиуми ги објавија чудните разлики во сумите за автопатиштата Кичево – Охрид и Миладиновци – Штип што ги објавува кинеската компанија која ги гради истите „Синохидро“ на својот веб-сајт и македонската Влада, во моментов целосно е недостапен веб-сајтот на компанијата.

Дека сајтот е недостапен за корисниците од целиот свет а не само за тие од Македонија докажува и сервисот кој ја проверува достапноста на веб-страните Down For Everyone Or Just Me. Тоа може да се види од приложениот „принт-скрин“.

wee Kicevo-Ohrid-avtopat-1024x563 (1) Kicevo-Ohrid-21-540x431 Stip-Miladinovci-1024x609 Miladinovci-Stip-21-540x328

 

Вчера Заев објави снимки од кои се слуша дека за тендерите за двата автопати се договара провизија од 5% на целата сума, која, како што обвинува опозицијата, ја зел премиерот Груевски.

Ве потсетуваме на објавените снимки.