ГРУЈО Е ПОСРАН ДО ДАСКА, MУ ТЕЧЕ ОД НОГАВИЦА: Од страв дека полицијата ќе му откаже послушност па и дека може некој од нив и да го уапси, Грујо им вети на полицајците зголемување на платата за 20%!

0
1060

2gruevskiprint

Грујо е посран до даска! Му течат гомната од ногавица! Се плаши дека полицијата ќе му откаже послушност па им вети зголемување на платата! Еве ја веста на Курир:

Премиерот на Република Македонија, Никола Груевски, на своето денешно обраќање пред штипјани истакна дека ова  долги години со право го очекуваа униформираните и овластените лица во МВР.

-Во периодот од април 2015 до декември 2017 ќе се зголемат платите на униформираните и овластените вработени во МВР со што до декември 2017 тие ќе се изедначат со платите на истите во царината. Вкупното зголемување на платите за периодот април 2015 – декември 2017 ќе изнесува од 15% до 20%, односно по околу 3.000 денари по работник месечно. Мерката почнува да се применува веднаш, односно со исплатата на платата за април 2015 година, што ќе се исплати во мај. Платите што ќе се исплатат во мај ќе бидат повисоки од исплатените во април за околу 4 до 5 осто, зависно од стартната основа. Благодарност до македонската полиција, до сите припадници на безбедносните сили, што се грижат за Македонија и што ја чуваат нашата држава. Ние сме должни кон нив, и благодарни за тоа што го прават. Тоа е ВМРО-ДПМНЕ! Нека е аирлија!, истакна Груевски.

Со оваа мерка ќе бидат опфатени околу 10.100 униформирани и овластени лица во МВР.