Грујо до копилето Миле, за железницата: Дај му го ливчето на Урко, ама у затворено плико и да ми го донесе

0
1761

urko-gruevski-2

Разговор помеѓу Миле Јанакиески и Никола Груевски

НГ: Миле?

МЈ: Молам?

НГ: Што правиш?

МЈ: Добар.

НГ: Ти ми даде едно ливче таму за железницата ли беше тоа?

МЈ: Да.

НГ: Да не ти е кај тебе, тоа да ми го пратиш? Па го забораив на работа.

МЈ: Не e. Можам да организирам да Ви пратам. Дома сте?

НГ: Дај му го…нека му го дадат на…на некој од моиве, на Урко, ама у затворено плико и да ми го донесе.

МЈ: Важи, готово.

НГ: Ајде.