Грујо го сардисаа и сопартијците: Модерна „вмровска тројка“ подготвена да се справи со криминалните структури во ДПМНЕ!

0
932

Ало, началниче, по сѐ изгледа дека пучот не ѝ се случува на државата, „пучот“ ѝ се случува на партијата!?

dimitrov-dimshovski

Викендов во Амстердам, Холандија, била остварена интересна средба меѓу Никола Димитров, Владимир Лазаревик и Перо Димшоски, а тема биле актуелните состојби во ВМРО-ДПМНЕ, дознава „Фокус“ од доверливи извори. Се крчка ли некаква акција за реформи во владејачката партија и можен ли е спој на оваа тројка со Форумот на слободоумните патриоти на професорот Јове Кекеновски, ќе се разјасни набргу. Но, ниту еден од оваа амстердамска тројка денеска не беше достапен да ги потврди или да ги отфрли овие информации.

Да потсетиме, Димитров е поранешен заменик-министер за надворешни работи и поранешен амбасадор на Македонија во САД и во Холандија, Лазаревик е поранешен заменик-министер за здравство и екссоветник на Никола Груевски, а Димшоски е поранешен заменик-министер за земјоделие, како и државен секретар за евроинтеграции.

Иако, своите кариери веќе со години ги реализираат надвор од политичкиот живот и од партиите, сепак, Димитров и Лазаревик важат како луѓе кои се блиски до одредени кругови околу старото ВМРО-ДПМНЕ.

Во минатиот број на неделникот „Фокус“, Димшоски ја спореди состојбата во која Груевски ја постави државата како сценарио од криминален филм, во кој на крајот ќе се испостави дека властодршците ќе мора самите себе да се уапсат.

Целиот текст може да го прочитате ОВДЕ(Фокус)