ГРУЈОВИТЕ ЧОВЕЧИЊА ОД ПУСТЕЦ НЕМА ПОВЕЌЕ ДА СЕ ШЕТААТ ЗА РАЧИЊА НА ИЗБОРИ : СЈО ГО ПИКНА ВО ЗАТВОР ЕДМОНД ТЕМЕЛКО!

0
1956

Основниот суд во Скопје го прифати барањето на СЈО за притвор на градоначалникот на Пустец, Едмонд Темелко.

А1он дознава дека на Темелко му е одреден 30-дневен притвор за случајот „Титаник“ за изборни нерегуларности на локалните избори во 2013.

Темелко, велат изворите на А1он, и покрај претходната забрана ја минувал границата меѓу Македонија и Албанија со албански исправи.