ЗАСТРАШУВАЧКО : Груевци купиле цел кварт во Москва за 300 милиони евра, ќе прават мала енклава, сите олигарси, водечки новинари и цел прв ешалон на ВМРО ДПМНЕ ќе бегале таму!

0
11942

Бегството на Сеат Кочан за Русија и најавата дека ќе бара азил од Путин навестува за планот Б на Груевци.

Дознаваме дека тие за секој случај, за да им се најде ако дојде нож до коска, купиле цел кварт во една елитна населба во Москва.

Miting-VMRO-Skopje-Izbori-2016-27-Custom-520x347

Идејата била цел прв ешалон, уредници и директори по медиуми, олигарси, пратеници и градоначалници, значи едно 1000 комада имале намера да бегаат за Москва каде ќе барале политички азил од Путин!

romski-bal-300x159

За таа операција, Путин им барал 100 милиона евра, додека за купување на куќите, земјиштето и разни бизниси во Москва Груевци биле спремни да истргнат вкупно 300 милиона евра, што сепак не било голем проблем за нив, за овие 11 години апсолутна власт се проценува дека првите 1000 луѓе во партијата и малите коалициски сателити набилдале вкупен имот од околу 1 милијарда евра!!!

57b8af19b1008-416645

Олигархот Самсоненко бил задолжен за логистика, тој бил врската и тур операторот за сите како ќе бегаат еден по еден во наредните неколку месеци!

Прашањето сега е дали СЈО ќе успее да испофаќа барем пола од нив на бегање за да спасиме дел од украдените пари!!!

Извор : Мактел.Мк