Груевски ја спречува вистината за „Монструм“ и за Мартин Нешкоски

0
810

Од Специјалното јавно обвинителство неодамна се пожалија дека има многумина што сакаат да сведочат како заштитени сведоци, во откривањето на криминалите на власта, но се откажуваат поради ризикот да бидат откриени, и покрај заштитата.

Затоа поднесоа иницијатива за измени на постоечкото законско решение, во кое, меѓу другото, бараат идентитетот на овие сведоци да остане непознат и за републичкиот јавен обвинител, во случајот Марко Зврлевски и директорката на Управата за извршување санкции, Лидија Гавриловска.

Но, Никола Груевски се изјасни дека ВМРО-ДПМНЕ нема да ја поддржи оваа иницијатива

Пишува
Валентина ВУРМО

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”