Груевски „патриотски“ се пазарил со Ахмети за амнестија на Хашките случаи

0
645

gruevski-ahmeti

Лично Никола Груевски се испазарил со Али Ахмети за затворање на Хашките случаи со амнестија. Лично наредил целата постапка да се префрли во парламент и да се натовари на министрите и на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, рече денеска лидерот на СДСМ, Зоран Заев, објавувајќи ја најновата новата „бомба“.

Заев истакна дека одлуката за законот за амнестија е негова.

Заев рече дека Груевски пресметливо порачувал одговорноста да биде префрлена на пратениците во законодавната комисија .