Груевски местел тендер и за железница!

0
1091

Screenshot_1

Премиерот Никола Груевски подготовувал амбиент за местење на тендерот за железничката пруга Куманово-Bељаковце, изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев, презентирајќи разговори меѓу Груевски и министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески.

– Груевски во шифри зборува со фирми од 4-те земји од каде што доаѓаат, во фаза во разгледување на документација сака да стапи во контакт со некоја за да и се среди… -рече Заев.