Груевски и Мијалков преку своите прдежи во Уставниот суд се подготвуваат за удар врз Специјалното јавно обвинителство, и тоа по брза постапка!

0
777

Уставниот суд се подготвува да покрене постапка за уставност на Специјалното Јавно обвинителство по иницијативата на Тодор Петров, најдоцна до следната недела, дознава А1он.

Иницијативата, е веќе по налог на еден од уставните судии кои гласаа за законот за помилување, подготвена да биде ставена на дневен ред по што ќе следи сигурно поведување постапка зашто е веќе договорен цел процес.

Повеќе детали ОВДЕ