ГРУЕВСКИ ЗА МИЦКОСКИ : СЕГА МИ Е ЈАСНО Е ДЕКА ВОДАТ ОДНАПРЕД ПОДГОТВЕНА КАМПАЊА ПРОТИВ МЕНЕ

0
554

На членовите на партијата, активистите и сите во раководството им порачувам да не наседнуваат на вакви погубни стратегии, да размислуваат со своја глава, да бараат цврсти докази кога ги тераат некого да осудат на невидено, за еден ден да не се најдат во ситуација да се извинуваат и да се правдаат – пишува Груевски.

Деновиве Христијан Мицкоски и раководството на партијата сурово, жестоко и неочекувано за мене ме нападнаа и ме обвинија, а од денес е јасно дека водат однапред подготвена кампања против мене, дека наводно сум подготвувал соработка со власта на штета на партијата и нацијата – напиша поранешниот премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на својот Фејсбук профил по денешните изјави на неговиот наследник во партијата Христијан Мицкоски.

„Тоа го направија во време кога континуирано и без исклучок речиси секојдневно жестоко ја напаѓам власта со сите сили и аргументи, и ги бранам националните позиции со аргументи и со историски факти како ниту еден од раководството на партијата, на чело со Мицкоски. И во време кога Мицкоски и Заев повеќе од половина година не ги негираа објавите на медиумите за нивна блиска соработка и заеднички планови. А националните позиции на Заев добро ни се познати … не сум изненаден Заев да не ме посакува во ист табор со него.

Со оглед дека нивните напади не се вистина, заради што не можат да ги поткрепат ниту со најмал доказ, зборуваат дека некои други луѓе нешто зборувале и планирале, се договарале, се фалеле или слично, но никаде ме нема мене, па така останува дека тие, пред сè водени од Мицкоски, кој се обидува да ги инволвира сите други, свесно, со намера, подолго подготвувано, со план и стратегија, маркетинг кампања и однапред програмирани чекори започнаа не само напад, туку и валкана кампања против мене, токму со цел да ме направат нивни противник и да ни направат штета. Многу долго време сум бил на таа позиција на која е Мицкоски сега, за да не сфатам кои му се намерите и мотивите.

Има повеќе можни причини за тоа, тргнувајќи од страв заради крајно нечовечкото однесување кон мене на Мицкоски и на овие поединци во раководството на партијата во последните 6-7 години, кои дел ги донесов а дел растеа покрај мене во политиката, па до влијанија од надвор, докажувања некаде, скриени агенди, тајни планови за важни прашања, не чесни планови и нечесен однос, нервоза и незадоволство од некои анкети, лични амбиции и длабоки комплекси на поединци итн.
Со оглед дека од денес ми е јасно дека планот е да водат кампања против мене, ќе морам подетално да ги анализирам овие работи.

На членовите на партијата, активистите и сите во раководството им порачувам да не наседнуваат на вакви погубни стратегии, да размислуваат со своја глава, да бараат цврсти докази кога ги тераат некого да осудат на невидено, за да не се еден ден во ситуација да се извинуваат и да се правдаат, дека биле прелажани, дека слепо некому верувале, дека сега им е криво, не ги знаеле добро работите или слично.Ова очигледно е голема игра во која сакаат да ве повлечат сите. Да не речете потоа: па што не ни кажа?

Па од каде ние да знаеме сè? Тргнете се од ботовите и платените пропагатори. Имате многу начини да ја изразите лојалноста кон партијата без да станете дел од нечесни игри – пишува Груевски.