ГРУБИ ЗА ИНФОМАКС : ДВА КИЛОМЕТРИ АВТОПАТ ДА ЧИНИ 12 МИЛИОНИ ЕВРА ПО КИЛОМЕТАР ПОРАДИ ЛОШО ПРОЕКТИРАЊЕ, ТАКВИ ГРЕШКИ СИТЕ СКАПО НЕ ЧИНАТ!

0
731
  • Поради лошото проектирање требаше да се направи нов тендер минатата година од 10 милиони евра дополнителни за тие 2 километри, исто така ,,Гранит” го доби тој тендер и сега се води постапка на експропријација на новиот проект на завршување на тие 2 километра.

    Во сите автопатишта, во сите проекти во државава имаме круцијални и есенцијални проблеми во проектирањето, и никој не превзема никаква законска одговорност поради лошо проектирање.

    Вицепремиерот на Владата Артан Груби во интерјву за ,,Инфомакс” во ,,Мрежа”.