ГРУБИ : ЗАЕВ И КОВАЧЕВСКИ СЕ МОЌНИ ВО СДСМ, НА ОВИЕ ИЗБОРИ СДСМ МОРА ДА БИДЕ СИЛЕН ПОРАДИ СТРАТЕШКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ДРЖАВАТА

0
131
  • Јас го организирав ручекот помеѓу мене, Ахмети, Ковачевски и Заев. Ги поканив сите заедно, и двајцата се многу влијателни во СДСМ, иако Ковачевски е формален лидер на СДСМ.

    Многу е значајно СДСМ да биде силна на овие избори, бидејќи е државотворна партија, затоа што има донесено стратешки одлуки за државата, се што е добро за внатрешна интеграција, кохезија, членство во НАТО, отпочнување преговори со ЕУ донесени заеднички со СДСМ. По однос на стратешките прашања беа на прав пат.

Артан Груби во подкастот на ,,Политиканти”.