ГРУБИ : ВО СОБРАНИЕ ТРЕБА ДА СЕ ГЛАСА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ, БУГАРИТЕ ЗА ПРВПАТ ПРИФАЌААТ ПОСТОЕЊЕ НА МАКЕДОНСКИ НАРОД, ЈАЗИК И НАЦИЈА, ОВА Е НАЈДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЗА МАКЕДОНИЈА!

0
727
  • За првпат бугарите прифаќаат постоење на македонски народ, македонска нација на македонски јазик и целосно раздвојување и затоа мислам дека треба плебицитарно да се гласа во Собрание со прифаќање на ова решение затоа што е најдоброто нешто за заокружување на тапијата на државноста на македонскиот народ во Македонија.

Артан Груби на ТВ24