ГРОМ го повика членството масовно да излезе на избори, сите 100 членови одговорија позитивно!

0
1081

Граѓанската опција за Македонија-ГРОМ на синоќешната седница на Извршниот Одбор одлучи да го повика своето членство и симпатизиерите задолжително да излезат на претстојните Претседателски избори.

Како никогаш до сега потребно е да излеземе во што поголем број и да избереме нов Претседател на државата. ГРОМ најенергично се спротивставува на сите оние кои заговараат бојкот. Со избор на апстиненција, македонските граѓани ќе направат огромна штета на државата со тоа што владеачките партии ќе го променат уставот и ќе изберат Претседател во Парламентот. Со избор на претседател во Парламентот се отвара уште една можност за уцена на малцинството врз мнозинството граѓани во Републиката, велат од партија.