Граѓаните се организираат да му ја платат казната на човекот кој продавал коприви

0
433

Огромни реакции предизвика сторијата на Телма за скопјанецот Милорад Георгиевски кој има судска пресуда со казна од 150 евра бидејќи бил фатен како продава 15 коприви и 20 марули.

Граѓаните револтирано коментираат дека во оваа држава нема правда за обичните граѓани кои се борат со сиромаштијата, а се спрема помилување за политичари кои правеле огромен криминал.

На Твитер веќе започна иницијатива за собирање пари со кои би се платила казната.

sobiranje