ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ЈА ФИНАНСИРА ЦЕЛОСНАТА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦАТА ,,СКОЕВСКА” ВО ОПШТИНА БУТЕЛ

0
703

Советот на Град Скопје на денешната седница  расправаше и  донесе одлука Град Скопје  да реализира голем инфраструктурен проект за целосна реконструкција на улицата Скоевска во Радишани, општина Бутел.

Проектот ќе се реализира преку меѓуопштинска соработка помеѓу Град Скопје и Општина Бутел, а со истиот се предвидува целосна реконструкција на коловозот на улицата.

Улицата Скоевска е една од поголемите улици во населба Радишани која се движи паралелно со магистралната улица Радишанска и е во должина од околу 500 метри.

Проценетата вредност на овој проект изнесува околу 24 милиони денари и средствата ќе се обезбедат од буџетот на Град Скопје, додека Општина Бутел ќе учествува во проектот со изработка на техничка документација и решавање на евентуалните имотно правни односи.