ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПЕХЧЕВО: ВЕТЕРОТ СИ ИГРА СО НАС, ТАМАН ЌЕ ПОМИСЛИМЕ ДЕКА ПОЖАРОТ Е ПОД КОНТРОЛА, КОГА ТОЈ ЌЕ СЕ РАСПАЛИ ПАК И ТОА НА НОВА ЛОКАЦИЈА

0
188

– Локалното население е многу организирано, хуманитарци делат храна и вода на пожарникарите, имаме помош од Словенија кои се на терен со 20 возила, но проблем е ветерот, таман ќе мислиме дека пожарот е под контрола кога пожарот пак ќе се распламти и тоа на нови локации, така што битката уште трае и веројатно ќе продолжи и утре.

Градоначалникот на Пехчево во вестите на Телма.