ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КУМАНОВО МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ И ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ ПОЛОЖИЈА СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО ГИМНАЗИЈАТА ,,ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”

0
555
Почитувани,
Делегации предводени од градоначалникот на општина Куманово Максим
Димитриевски и претседателката на Советот на општината Ивана Ѓорѓиевска,
денеска, по повод 150 години од раѓањето на истакнатиот македонски
идеолог, национален херој и водач на македонското револуционерно
националноослободително движење Гоце Делчев, оддадоа почит положувајќи
свежо цвеќе на бистата на големиот револуционер во училиштето
СОУ-Гимназија „Гоце Делчев“.
Со почит,