ГРАДЕЖНА ОФАНЗИВА ВО КУМАНОВО – СЕ ПОСТАВУВААТ ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ, УРЕДУВАЊА НА КОМПЛЕКС СПОМЕН КОСТУРНИЦА, РАЗЗЕЛЕНУВАЊЕ КАЈ МЕСТО СТУДЕНА ВОДА И СТАВАЊЕ ВО ФУНКЦИЈА НА НОВИ ПРОСТОРИИ КАЈ ДОМ ЗА СТАРИ ЛИЦА ,,ЗАФИР САЈТО”

0
1140

✅ Се поставуваат средства за забавување на сообраќајот (лежечки полицајци) на стариот пат Куманово – Скопје кај село Черкези и населба Железничка Станица.
✅ Активно се работи на уредување на комплексот Спомен Костурница со изградба на амфитеатар, нови спортски терени и трим патеки, поставување на опрема за вежбање, рекреирање и нова урбана опрема.
✅ Во функција се ставени новите простории и опрема за физиотерапија во ЈОУ Дом за стари лица “Зафир Сајто”.
✅ Го раззеленуваме излетничкото место Студена вода садејќи нови садници за масовно пошумување заедно со Армијата и СЕЕБРИГ.
#ЗаНашеКуманово
#ЗборотЕЗбор

Фејсбук статус на градоначалниот на Куманово, Максим Димитриевски.