Гравот како лек за главоболка

0
1567

Кога ве боли главата, наместо веднаш да посегнете по аспирин или аналгин, обидете се да се справите со главоболката со помош на храна…На пример, пробајте со грав.

Гравот е одлично средство за смирување на главоболка предизвикана од настинка. Доколку настинката е силна сварете грав и лук се додека не омекнат, испасирајте го  и додадете малку сок од лимон. Намачкајте ги слепочниците. Поборниците на традиционалната медицина велат дека набргу нема да чувствувате надуеност, притисок и главоболката ќе исчезне.