ГОТОВО Е, МАКЕДОНИЈА Е СПАСЕНА ОД КЛЕТИТЕ САД, НАТО И ЕУ, ЛИДЕРО НА РУСОФИЛИТЕ ЈАНКО БАЧЕВ ОБЈАВИ НАЈНОВА АНКЕТА КАДЕ ГО ПРЕГАЗИ СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ, САМО ШТО ФАЛАТ УШТЕ 400 000 ГЛАСА ЗА ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР И ГОТОВО Е!!!

0
534

Имам задоволство да напишам за нашата прва електронска анкета што е спроведена во периодот меѓу 8 до 17 февруари 2020 на репрезентативен примерок од 4.200 испитаници. Анкетата го опфати прашањето: За кого би гласале на изборите?

Анкетата ја нарача Единствена Македонија и беше спроведена за наши потреби. Анкетата покажа дека за Единствена Македонија би гласале 19,43%, за ВМРО-ДПМНЕ 52,38% за СДСМ 14,69% и 13,50% останато (не излегуваат на избори, за никој, и за други помали партии и здруженија). Битно е да напоменеме дека анкетата се спроведе по принципот само еднаш да може да се гласа.

Резултатотот е извонредно охрабрувачки и потврдува дека Единствена Македонија е најсилната трета партија по сите партиски параметри.

До изборите имаме нарачано уште две анкети!