ГОСПОДЕ МИЛИ БОЖЕ – ОВА ЌЕ БИДЕ СВЕТСКО ГРАДЕЖНО ЧУДО: ВТОРАТА И ТРЕТАТА ФАЗА ОД ПРУГАТА ДО БУГАРИЈА ЌЕ ЗНАЧИ ИЗГРАДБА НА 91 МОСТ И 32 ТУНЕЛИ А САМИОТ ГРАНИЧЕН ПРЕМИН ЌЕ БИДЕ ВО ТУНЕЛ, СЕТО ТОА ЌЕ ЧИНИ 600 МИЛИОНИ ЕВРА!!!

0
221

– За тоа каков проект станува збор, да ви илустрирам, во втората и третата фаза за пругата до Бугарија ќе треба да изградиме 91 мост и 35 тунели а самиот граничен премин ќе биде во тунел, и сето тоа ќе чини околу 600 милиони евра!

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски на денешната прес конференција.