ГОРДАНА СИЉАНОВСКА: Христијанка сум и голем интелектуален ум признат од цел свет, Егејска Македонија ќе ја вратам од Грција, прадедо ми се викал Стојко и бил голем војвода во ВМРО!

0
2330

– Грција ја има украдено Егејска Македонија од нас. Дедо ми се викал Стојко и бил голем војвода во ВМРО. Дедо ми бил партизан и се борел во Егејска Македонија. Христијанка сум и голем интелектуален ум признат во цел свет. Омилена професорка сум на УКИМ. Во моментов во Македонија владее Макијавелистички режим! Ќе го срушиме тој режим! И тоа може да го направи само ВМРО ДПМНЕ и македонскиот народ!

Професорката Сиљановска на конвенцијата на ВМРО ДПМНЕ.