ГОМНОТО ДИКТАТОРСКО И ОФИЦИЈАЛНО Е ПУШТЕНО ОД ВМРО-ДПМНЕ ПО ВОДА : САМО ДЕСЕТ ШУПЦИ ПРОТЕСТАНТИ ПРЕД СУДОТ ЗА ПОДДРШКА НА ГРУЈЧЕ

0
1291

10 тина демонстранти пред суд, за да му дадат подршка на Груевски за првата пресуда

Пресудата за набавката на луксузниот блиндиран „мерцедес“ од 600 илјади евра по обвинението на СЈО под името „Тенк“, без сомнение е она што најмногу го привлекува вниманието на јавноста. Поминаа три години откако пролетта 2015 година беше објавена првата „бомба“ што го откри овој случај. Во јануари 2017 година почна истрагата на СЈО, а во јануари 2018 година започна и судскиот процес. Во пресрет на денешната одлука, вчера пред Основниот суд Скопје 1 беа поставени заштитни метални огради а денес само 10 тина граѓани протестираат пред судот.