ГОЛЕМ ИСТОРИСКИ ДЕН – КАКВА ЧЕСТ, КАКВА ГОРДОСТ: ЗА ПРВ ПАТ 4 МАКЕДОНСКИ ГЕНЕРАЛИ ЌЕ БИДАТ ДЕЛ ОД КОМАНДАТА НА НАТО

0
1280

Честитки и многу успех во извршувањето на задачите во НАТО на потполковниците Стојановски, Василевски и Христовски и мајорот Митрев!

Тие се нашите први армиски претставници во командните структури во НАТО. Знам дека искуството од школите во САД, Канада, Италија, Естонија, искуството од мисиите на кои учествуваа, обуките и школите кои ги поминаа дома, ќе ги искористат најдобро што можат како штабни офицери во Монс и во Брисел.

Успехот не дојде преку ноќ, го сработивме сите заедно!