Големо апсење кај Велешта од страна на МВР : Уапсени браќата Бојку, едниот за затвор во траење од 21 година, другиот за оружје кои се криеле цели 10 години

0
1313

Вечерва големо апсење на патот Струга-Дебар, пред влезот во село Велешта. Полицијата продолжува со акцијата за ставање на криминалците зад решетки. Во акција на Отсекот за потраги и специјалците „Тигри“, уапсени се двајца браќа од семејството Бојку, Ербен и Бесник. Ербан се барал за издржување затворска казна од 21 година, а Бесник поради поседување оружје.