(ВИДЕО) ВМРО-ДПМНЕ СЕ КЛАСИЧНИ МЕСТАЧИ – ГОЛЕМИОТ СИН МАКЕДОНСКИ ГРУЈЧЕ ОТКАКО ГИ ПОВИКА ОБВИНЕТИТЕ ОД 27-МИ АПРИЛ ПРЕД ТРИ ГОДИНИ ГИ ОСУДИ И ПОВИКА НА НИВНО АПСЕЊЕ И ИЗВЕДУВАЊЕ ПРЕД СУД!

0
371

Откако ги повика да направат хаос во собрание обвинетите за 27-ми април при упадот во собраниската сала и парламентот и откако претходно им ветија амнестија за делото по упадот, Груевски како премиер во тоа време пред три години директно ги осуди и повика директно да се апсат и да се изведат пред суд тие што упаднале и тепале пратеници.

Ова е класично местење на сопствените активисти и сопственото членство а потоа за да биде иронијата уште поголема откако ги осуди пред три години ја здувна во Австрија кај Орбан.