„ГНЕВ“ Е НОВИОТ СИНГЛ НА CONSPIRACY

0
1335

„ГНЕВ“ е новиот сингл на Македонскиoт состав CONSPIRACY. Со оваа моќна, брза и ритмички силна композиција, членовите на бендот го изразуваат ставот кон денешното општество и политичките случувања коишто ја следат долгата транзиција. „ГНЕВ“ всушност е прва композиција на CONSPIRACY којашто е отпеана на Македонски јазик со што доживувањето и флуидот на песната меѓу бендот и фановите го прави уште посилно. CONSPIRACY чекорат по својот пат, како што и самите велат во текстот на песната. Со новиот сингл, CONSPIRACY покажуваат дека времето работи за нив и доколку продолжат да чекорат цврсто и бескомпромисно онака како што знаат и умеат, ги чека светла иднина.

„ГНЕВ“ е авторско дело на членовите на бендот Стефан Трајкоски (вокал и гитара), Александар Стефановски (тапани), Адриан Петров (гитара) и Раде Биковски (бас). Во снимањето учествуваа Александар Стефановски и Раде Биковски, додека миксот и продукцијата на оваа композиција се дело на тапанарот на бендот Александар Стефановски. Композицијата е мастерирана во Sierra Studios во Атина за што се погрижи  Александрос Крисидис. Оваа композиција е проследена со видео запис којшто е дело на Стефан Рајхл, додека за монтажата се погрижи Ристо Душковски.

Погледнете го видеото и уживајте!