ГЛЕЈТЕ НАРОДЕ КАКО МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ ГО РАЗУБАВИ СПОРТСКО- РЕКРЕАТИВНИОТ КОМПЛЕКС СПОМЕН КОСТУРНИЦА, Е КАКО ДА НЕ ГО САКААТ ПОТОА КУМАНОВЧАНИ ОВОЈ КУМАНОВАЦ?!

0
565

✅ Во завршна фаза е проектот за уредување на спортско-рекреативниот комплекс Спомен Костурница.

📍 Поставена е вештачка трева и заштитна ограда со метална конструкција од 3 метри на 3 фудбалски терени со вкупна површина од 2400м2, поставени се нови клупи, соблекувална и асфалтиран е нов паркинг простор.

➡ Активно се работи на изградба на амфитеатар, поставување на кошаркарско игралиште, тениски терен и детско катче.

🟢 Следува поставување на фитнес справи за вежбање на отворен простор, уредување на трим патеки и поставување дополнителна урбана опрема.

#КумановоСеМенува
#ЗаНашеКуманово
#ЗборотЕЗбор