Главната преговарачка за провизиите од Израелците, вечно благодарната Светлана Костова во март 2011 е наградена од бате Саше со место во Вишиот управен суд!

0
1305

Името на Светлана Костова, судијка на Вишиот управен суд, која денеска беше главен лик во разговорите за договарање на провизија со Израелците при купување на опремата за МВР, за прв пат е споменато на седница на Судскиот совет на 30.03.2011 година, кога беше избрана за судија директно во тој суд, без ниту еден ден претходно судиско искуство, пишува порталот НоваТВ.

svetlana

Како што пишува порталот, на седница, одржана на крајот на март пред 4 години, Судскиот совет избрал 12 од 15 судии со кои го формирал Вишиот управен суд, како нов суд во македонскиот правен простор.

Целиот текст може да го прочитате ОВДЕ(Нова)