„Ги мразам бе, затоа кажав дека се 20.000!“

0
1032

pr 9

Како некои странски дописници избројаа само 20.000 присутни на митингот на опозицијата и на граѓаните на кои имаше најмалку 60.000 души.

Агенциите Франс прес и Гардијан, а заедно со нив и мноштво медиуми кои ги пренесуваат нивните вести, вчера известија дека на величенствениот митинг на опозицијата и на граѓанскиот сектор во Скопје, на кој Македонија на премиерот Никола Груевски му порача дека е време да си замине избројаа само 20.000 присутни. Сите други дописници, но и домашни медиуми, оперираат со цифра од 50.000 до 100.000 присутни.

Целлиот текст може да го прочитате ОВДЕ