Гзим Oстрени: ДУИ и ДПА се вазали на ВМРО ДПМНЕ

0
1586

ostreni

Гзим Oстрени, најблискиот соработник на Aли Aхмети, поранешниот генерален секретар и почесен член на ДУИ ја официјализира најавата за нова партија.

Со него е и актуелниот пратеник Зулфи Адели, неколку поранешни функционери од третиот ешалон на ДУИ. Порача дека Ахмети е контролиран од Груевски и дека ДУИ ги заборавила приоритетите, објави 24Вести.