ГЕРО ОД ПЕТНИ ЖИЛИ СЕ МАЧИ ДА ЈА УБЕДИ ЈАВНОСТА ДЕКА 2 -3 СПОРНИ ДОГОВОРИ НА БОКИ 13-КА КАДЕ ИЗМАМИЛ НЕКОЛКУ ГРАДЕЖНИЦИ ЗА СТАРЕЧКИ ДОМОВИ Е НЕКАКОВ МАФИЈАШКИ ОКТОПОД ЕКВИВАЛЕНТ НА ГРУЕВСКАТА МАФИЈА КОЈА Е МЕТА НА СЈО!

0
598

Во најновата колумна од серијалот за БОКИ, КИКИ И ФРИКИ, Геровски вади 2-3 спорни договори на Боки 13-ка и неговата невладина со неколку бизнисмени кои ги измамил и не го исполнил договореното во потпишаните договори и сега сака тоа да го прикаже како некаков организиран криминален октопод во кој е вмешана власта на СДСМ?!?!

Иако самиот признава дека градоначалниците на СДСМ не помогнале да се остварат договорите, туку напротив, градоначалниците на СДСМ се главните виновници што овие договори пропаднале?!?!

ЕПА КАКО Е ТОГАШ ВЛАСТА ВМЕШАНА ВО СЕТО ОВА?!?!

Тоа што неколку функционери паднале на фората на Боки 13-ка дека со неговата невладина има хумани намери не значи дека истите се вмешани во некаков криминал, за тоа треба докази.

Дури во оваа колумна Геро и самиот не тврди дека Кики и Фрики се вмешани во криминалите, туку ги обвинува со самото тоа што биле блиски со Боки 13-ка, тоа било доволен криминал?!?!

А нели е можно и тие да се измамени и жртви на Боки?! Зарем тоа не е можно?!

Дури и самиот Геро во колумнта презентира еден документ во кој еден голем градежник одбива да соработува со Боки 13-ка, значи сепак власта не уценувала и не рекетирала никого, туку се работело на доброволна основа и се потпишувале договори?!

Има ли Геро докази дека измаените бизнисмени биле под некаква закана да влезат во бизнис со Боки 13-ка?! Ако има нека ги објави, не само вакви рекла казала муабети и кревање паника каде што реално нема потреба за тоа.

Обидот ова да се престави како некаков голем криминален октопод, како мафија итн е само обид на Геро да му помогне на ВМРО ДПМНЕ за да му се одмазди на СДСМ и тоа е очигледно од авион се гледа.

Извор : Мактел.Мк