ГЕРО НЕ ЗНАЕ ШТО Е МАЛЦИНСКА ВЛАДА

0
1239

Ајде вие што сте на ФБ, кажете му на Геро што е малцинска влада. Малцинска влада е влада подржана од некоја партија да се има 50% пратеници, а таа партија да нема свои луѓе директно во власта, министри, заменици. Владава на Заев си е нормална политичка влада.