ГЕРО ГО ПОФАЛИ ПРЕМИЕРОТ: ЗА ПОЧИТ Е НАПОРОТ НА ЗАЕВ ДА ГИ ПОДОБРИ ОДНОСИТЕ СО БУГАРИЈА!

0
1365

Во своја колумна на вмровскиот портал Плусинфо, суетниот Геро сепак собира храброст и она малку чест што остана во него да му признае на премиерот:

Првата работа што може да се заклучи од овој настап на Заев влијателен бугарски медиум е видливиот напор на македонскиот премиер да демонстрира големо пријателство кон Бугарија, кон бугарскиот народ и кон бугарскиот државен врв и да ги санира последиците од антимакедонската пропаганда во Софија и од антибугарската пропаганда во Скопје, кои бликнаа во најчувствителниот период пред Берлинскиот самит. Тој напор секако е за почит.