ГЕРО ВО НАЈНОВАТА КОЛУМНА СЕ НАДМИНА СО ЗАБЕГАНИ ТЕОРИИ НА ЦЕНЗУРА И ИЗМИСЛЕНА ОПАСНОСТ ЗА МАЌЕДОЊА, УШТЕ МАЛКУ ВАКА АКО ПРОДОЛЖИ ПА ЌЕ ПУШАТ ПУРИ ЗАЕДНО СО МИЛЕНКО ВО ВИЛАТА НА ПАНДОВ

0
1144

Геро во својата најнова колумна измислува нова опасност за земјата како на пример дека некој барал од владата во медиумите да се забранат зборовите идентитет, македонска историја, татковина?

Ај што е суетен новинар ама и не се откажува од овие забегани теории за опаснот на земјата плус упорно упорно вади теории на заговор кои никогаш не се случиле нити ќе се случат со оваа влада, тоа е исто како кога Мирка класната гостува кај Миленко во емисија во вилата на Пандов или во тоа шупата во Росоман кај тоа леглото на шарпланинци и по 1000 пати ја прогласуваат САД за умрено.

Навистина е одвратно тоа што му направи суетата и ВМРО-ДПМНЕ на новинарот кој имаше легендарни текстови во ,,Шпиц” и неговата позната ,,Острилка” кој сега наместо борец за слободарска Македонија стана класично рекетарско перо на Камчев кој измислува луди и забегани теории со кои плаши народ и медиумски работници демек да дигнеле глас, имало цензура. Па кој го терал да измислува афери како аферата за Кикифрики?! Се разбира дека има цензура на клевета и лага, се разбира дека има цензура на фејк њуз во кои и самиот Геро е длабоко вкопан.

Како и да е Геро е нешто сериозно нервозен, пропадна аферата со Кикифрики, пропаднаа аферите со “бомбите” на Веруш за дискредитација на премиерот Зоран Заев, пропадна црната кампања против Филипче како проект за дискредитација, лекови , корупција, криминал, хаос и се тоа на крај завршува само како обичен прдеж под јорган.

Да се надеваме дека крајно нема да го гледаме Геро како пуши пура со неговиот смртен непријател, Миленко во вилата на Пандов заедно со Мирка класната и да не убедуваат дека штотуку не не покосил бран на бегалци.

Колумна на Рубин Иваноски, главен и одговорен уредник на ,,Народен Глас”.