Герила акција за отказ на професорката Ванковска

0
1144

Преку герила-акција, во дворот на Универзитетот св. Кирил и Методиј, денеска беше испратена порака за разрешување на професорката Билјана Ванковска, објави Цивилмедиа.

Неколку фотографии на професорката испишани со зборовите „отказ“ осамнаа во дворот на Универзитетот, како реакција на ужасниот говор на омраза на професорката Ванковска по повод трагичната автобуска несреќа.

Герила акцијата ја спроведе Албанскиот младински форум.