Георгиевски на трибина: Со одговорни и чесни политики ги враќаме долговите, сметката на општина Охрид ќе биде деблокирана на пролет

0
526

Охрид се соочува со проблеми напластувани деценија наназад, кои оставија блокирана сметка и долг од милијарда и 600 милиони денари, но со владината помош очекуваме општината наскоро да стане солвентна, истакна градоначалникот на Охрид Константин Георгиевски на трибината на СДСМ под мотото „На прав пат“

Тој пред насобраните граѓани на Охрид порача дека долгот на општина Охрид, која12 години само растеше сега е намален на 380 милиони денари.

Со делбениот биланс на претпријатието „Проаква“, јавното државно претпријатие „Колекторски систем“, го презеде долгот и очекуваме општината конечно да биде одблокирана напролет 2020, нагласи градоначалникот на Охрид Константин Георгиевски на трибината на СДСМ „На прав пат“ во Охрид.