ГЕОРГИЕВСКИ : МИЦКОСКИ УСПЕА ДА ЈА ТРГНЕ АНТИКОМАНИЈАТА ОД ВМРО-ДПМНЕ, АМА ЗА ЖАЛ ОСТАНА ЈУГОСЛОВЕНИЗМОТ, АКО ГИ СЛУШАШ СЕГА ВМРОВЦИТЕ ИСПАЃА ДЕКА УДБА БИЛА ВО ПРАВО ШТО ГИ АПСЕЛА ВМРОВЦИТЕ КОИ СЕ БОРЕЛЕ ЗА НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА И ЗА БЛИСКОСТ СО БУГАРИЈА

0
145

Георгиевски во ,,Трилинг” : Мицковски успеа да ја тргне антикоманијата од ВМРО ДПМНЕ, ама за жал остана југословенизмот, ако ги слушаш сега ВМРОВЦИТЕ испаѓа дека УДБА била во право што ги апсела вмровците кои се бореле за независна Македонија и за блискост со Бугарија.