ГЕОРГИЕВСКИ : ЛАМБЕ АРНАУДОВ МОЈОТ ПОРАНЕШЕН ПРИЈАТЕЛ ВЕЌЕ 25 ГОДИНИ НА ТВ АЛФА ПО ШЕСТИ ПАТ НАЈОТРОВНО УДРИ ПО БУГАРОФИЛИТЕ

0
1395
Ламбе Арнаудов мојот поранешен пријател,барем 25 години со кој понекогаш поминувавме и цели денови. По шести пат и најотровно На ТВ Алфа удри по бугарофилите и бугарските предавници?

Го гледам и се прашувам тоа истиот ли е Ламбе што 25 години зборува за општата историја со Бугарија, за неговото бугарско чувство, против србоманите во Македонија. За дедо му, за татко му заради чие јавно декларирајне за Бугарин живееле во тешко сиромаштија.
За тоа како бил најдобар по математика ама учителите не му ставале петка оти семејството му се декларирале за бугари.Ламбе кој се гордееше со ќерка му оти јавно се расправала со учителка за фалсификатите по историја . Во минатото многу вмровци добија етикета бугарофили.

Но ниту еден немаше толку голема потреба да зборува за општата историја како Ламбе, тој зборуваше во секоја пригода за тоа и убедуваше секого. Што е Ламбе Арнаудов?! Некогашен кодош-првокатор? Денешен лицемер?

Фејсбук статус на поранешниот премиер и претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Љубчо Георгиевки.