Георгиевски : Во пресрет на роденденот на општина Гази Баба доделивме 22 стипендии за најдобрите ученици и спортисти, како знак на поддршка во развивање на нивниот талент

0
326

Мојата цел како градоначалник е да придонесам во надоградувањето на вашиот талент. Како општина да бидеме вашиот ветер во грб, за да прераснете во идни успешни спортисти, математичари, хемичари, поети.

Дека поддршката која ја даваме како општина не е залудна говори и нашиот другар Бојан Костов, млад каратист кои ја претставуваше нашата општина и освои трето место, на светскиот турнир во карате одржан во Чиле.

Награди доделивме и за учениците кои на литературниот и ликовен конкурс, твореа на тема мојата општина. Тие подготвија прекрасни творби и цртежи за својата општина. Од срце Ви благодарам за тоа што одвивте од вашето време и посветивме време на општината.