ГЕНЕРАЛ АНГЕЛОВ: КОГА ЈА ДОЕКИПИРАВМЕ ЕДИНИЦАТА ТИГАР ВО 2001-ВА, ПРИЈАВЕНИТЕ ГИ ТЕРАВМЕ ДА СКОКААТ ПРЕКУ ГОЛЕМ ОГАН И ДА ГО ПРЕМИНАТ НАДОЈДЕНИОТ ВАРДАР КАЈ ЛИСИЧЕ, ДВАЈЦА СЕ ЗАПАЛИЈА СРЕЌА НИКОЈ НЕ СЕ УДАВИ!

0
476

– Кога требаше да се проширува и доекипира единицата Тигар во 2001-ва имаше над 500 души пријавени и од нив избравме елитни 150, изборот го направивме така што ги теравме да скокаат преку запален оган, двајца се запалија и добија тешки изгореници, потоа ги теравме да го поминат надојдениот Вардар во Лисиче среќа никој не се удави Вардар беше матен бучен многу страшен, потоа ги теравме да висат на јаже од 50 метра висина без да се држат за јажето, потоа им правевме психички тестови, тестови на интелигенција, онаа за пресметки но и емоционална интелигенција, едноставно ги применивме сите западни методи за креирање на една силна спремна анти терористичка единица и мислам дека успеавме во тоа.

Генерал Ангелов во Неделен Брифинг на Инфомакс.