ГЕНЕРАЛ АНГЕЛОВ ВО СВЕТА МИСИЈА: ОД ЦРНО КОШУЉАШОТ, ЛЕВИОТ ХИСТЕРИЧЕН ВМРОН ДА НАПРАВИ ПРИСТОЕН КОНСТРУКТИВЕН ОПОЗИЦИОНЕР!

0
1087

– Полека бе професоре, земјата не се распродава, дојди да ти пуштам патриотски песни и да ти објаснам што сакаме да постигнеме со Заев!

Генерал Ангелов го покани во својот кабинет лидерот на Левица, професорот Апасиев и му пушташе стари македонски песни во кои се опеани заеднички херои и на Македонците и на Бугарите.

– На средбата со професорот Апасиев слушавме неколку македонски народни песни во кои се опеани и некои контраверзни но значајни ликови од левицата и десницата на Организацијата. Се разбира дека малку продускутиравме за нив. Следното кафе во Собраниското бифе. – напиша генералот.

Во изјава за Мактел, генералот коментира – професорот беше изненаден од песните, доказ дека сме имале заедничка историја со Бугарите и нема потреба од тоа да се прави паника.

Еве на кои песни мисли професорот, во една од нив се пее за генерал Борис Дрангов кој бил голем херој и зад себе водел 30 000 македонски војници: