ГЕГЕ ДЕМИРОВСКИ ВЕЧЕРВА ГИ ПРЕДВОДИ РОМИТЕ НА ПРОТЕСТ ПРЕД ОПШТИНА БИТОЛА

0
940

Лидерот на ромите кој ги води протестите низ земјава, Геге Демировски вечерва ги предводи ромите во општина Битола, кој како што вели протестираат поради неправдите, лажните ветувања и малтретирањето на ромите од страна на локалните власти.

Секогаш кога ќе дојдат избори ги лажат за вода, асфалтирање улици, струја и други лажни ветувања.