Вчера ЛДП одржа редовна седница на својот Централен одбор, прва преку видео-конференциска врска

0
170

🎯 Вечерва ЛДП одржа редовна седница на својот Централен одбор, прва преку видео-конференциска врска.
✅ На состанокот се усвоија новите Правила за работа на општинските организации, со кои меѓудругото се овозможи користење на современите електронски алатки за водење на седници на локално ниво.
✅ Се утврдија активностите за делување на партијата во следното тримесечје.
✅ Централниот одбор одлучи да се отвори внатрепартиска дебата во општинските организации на ЛДП, за начинот на кој партијата ќе настапи на локалните избори оваа година.