ВЧЕРА ГРУЈО ГО ЛАЖЕШЕ НАРОДОТ НА НАСТАН ПОМОГНАТ ОД ГЕРМАНЦИТЕ: Невладината Конрад Аденауер вечно ќе остане со црно петно во Македонија за тоа што толку долго и толку многу го помогна бруталниот режим на Груевски!

0
650

Вчера на настан помогнат од Конрад Аденауер, невладината која 10 години го помага ВМРО ДПМНЕ, диктаторот уште еднаш го лажеше народот и плукаше по опозицијата.

По се што слушнавме за овој криминалец и забеган диктатор, германската Конрад Аденауер и понатаму го помага и му прави настани и трибини на ова клето човече. Оваа невладина вечно ќе остане со црно петно во Македонија за овие свои потези кои ги влечат десет години.

Оваа невладина е финансирана од владата на Германија и се смета за десничарска. Го носи името на првиот канцелар на Западна Германија по падот на Хитлер. Човекот претходно бил долги години градоначалник на Келн пред да дојдат нацистите на власт и да го пратат во затвор поради неподобност.

images

Целиот свој политички живот, Конрад Аденауер се борел за следниве принципи:

His leading political theme was individualism under the rule of law. He was imbued with the conviction that the state must guarantee its citizens optimal room for independent intellectual and economic development, as well as absolute protection under the law. 

(Негови водечки политички теми биле индивидуализмот под закрила на словото на законот. Тој бил носен од вербата дека државата треба да им гарантира оптимална слобода на своите граѓани за интелектуално и економско творење и развој и секако апсолутна заштита на правата со владеење на законите).

Е сега замислете кого подржува невладината Конрад Аденауер во Македонија 50 години по неговото политичко дејствување и политичка борба во Германија во ерата по Хитлер. Би се превртувал во гроб човекот да знае кого помага невладината која го носи неговото име.