ВО СКОПЈЕ ОГРОМНИ КАБЛИ НА ОПЕРАТОРОТ А1 СЕ ВЛЕЧАТ СКИНАТИ ПО УЛИЦА ВО НЕПОСРЕДНА БЛИЗИНА ОД 300 МЕТРИ НА ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ

0
363

Фотографиите кои се објавени на социјалните мрежи масовно се шират од страна на корисници на А1 мрежата каде се работи за скинат кабел кој се влече по улица и дека администрацијата на А1 остануваат глуви на нивните барања некој да го отстрани дефектот поради општа опасност.

Според постот на Твитер се работи за локација на 300 метри од основно училиште во Скопје каде може некое дете да се повреди.

Доколку ова сеуште не е санирано од екипите на А1 тогаш може да се заклучи дека ова воопшто не е по ниеден стандард штом камион за отпад може кабелот лесно да го зафати.