ВО ПРИЛЕП ЌЕ СЕ БИЕ ЖЕСТОКА БИТКА ЗА ПРВ ТАТКО НА ГРАДОТ, ПЕТ КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК ДЕНЕС ПОТПИШАА КОДЕКС ЗА ФЕР И ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ

0
1177

Денес во големата сала на Општина Прилеп кандидатите за градоначалник на претстојните локални избори кои ќе се одржат во недела на 17-ти октомври оваа година Горан Сугарески од СДСМ, Борче Јовчески од ВМРО-ДПМНЕ, независниот кандидат на иницијативата ,,Че вреди” Жаре Стеваноски, Славе Петрески од ЛДП и ДОМ и Зоран Митрески од ,,ИНТЕГРА” го потпишаа кодексотза фер и демократски избори.